Студенти й студентки долучилися до онлайн курсу «Financial Literacy»

Студенти й студентки долучилися до онлайн курсу «Financial Literacy»

Студенти й студентки кафедри германської філології та перекладознавства з 15 по 18 жовтня 2021 року мали унікальну можливість долучитися до онлайн курсу з «Фінансової Грамотності». Цей курс є пілотним проектом віртуальної співпраці з Корпусом Миру в Україні.

Курс проводився англійською мовою, а спікером був Білл Олсен, колишній волонтер Корпусу Миру США. Студенти мали можливість не лише дізнатися як складати бюджет, де зберігати заощадження і як правильно користуватися власними фінансами, а й практикувати англійську мову з носієм та почути багато іншої цікавої інформації про штат Аризона, волонтерство та досвід спікера.

Студенти також поділилися своїми враженнями після проходження курсу:

Софія Мостова: «Мені дуже сподобався цей курс. Містер Олсен детально, але простими словами, розповів нам про основи фінансової грамотності. Мені сподобалася атмосфера, у якій проходили заняття. Спікер приділив увагу кожному студенту, надав індивідуальне завдання. Цей досвід був дуже цінним, адже ми мали змогу поспілкуватися не тільки з носієм мови, а й дуже освіченою та приємною людиною».

Андрій Єрій: «Хочу подякувати відділу міжнародних зв’язків ХНУ та окремо Вадиму Басистому за прекрасну можливість пройти курс фінансової грамотності з Білом Олсеном, що проводився в нашому університеті. Одразу було зрозуміло, що Біл просто неймовірний інвестор і керівник. За чотири дні спілкування з ним я ще раз у цьому переконався. Не зважаючи на свій досвід у сфері економіки та вміння ведення фінансових операцій, я можу сказати, що Біл розширив мій кругозір стосовно інвестування грошей в банківську систему. Я дуже вдячний за нові знання. Приємна людина, спілкування з якою залишає приємні враження».

Марина  Масловська: «Записавшись на цей курс, я не знала про що саме йде мова. Думала, що це буде схоже на теорію з шкільного підручника. Але ні. Інформація, презентована на курсі, є актуальною у 2021 році. Я дізналась багато корисного та змінила свої погляди на деякі фінансові аспекти. Окремо хочеться відзначити комунікабельність спікера Білла Олсена. Хоч він і читає лекції з такої серйозної теми, ви точно не задрімаєте і не будете рахувати хвилини до кінця зустрічі. Він усе подає структуровано та жваво. Його англійська зрозуміла навіть початківцям. Також, будьте готові відповідати. Якщо ви будете допускати помилки, вас навпаки підтримають. Я рада, що пройшла цей курс, адже ми не тільки зарядилися позитивом, а й отримали нові знання».