Вітаємо наших випускників й цінуємо вдячні відгуки!

“Шановні викладачі кафедри германської філології та перекладознавства! 

За період навчання в університеті ви стали для нас ще однією сім’єю. Дякую вам, за кропітку та важку працю, адже ви вклали сили, старання та часточку своєї душі у розвиток кожного з нас. Кожен із вас – професіонал, віртуоз своєї справи.

Ви стали прикладом для нас, якими повинні бути справжні філологи-викладачі, тому ми завжди старались бути схожими на вас, професійно зростати, удосконалюватись та йти до своєї мети. 

Дякую, Бойко Юлії Петрівні, як керівнику кафедри, яка завжди уважно ставилась до кожного з нас, навчала, організувала наш навчальний процес, допомагала вирішити всі питання та проблеми, які виникали під час навчання.

Особливо хочу подякувати, Ємцю Олександру Васильовичу, який прищепив любов до перекладу, жагу до навчання, особистісного розвитку та вдосконалення. Олександр Васильович був наставником та керівником курсових робіт, публікацій та дипломної роботи. Він завжди допомагав, підтримував та справедливо оцінював результати наших робіт.

Купчишина Юлія Анатоліївна та Дмитрошкін Денис Едуардович, я вдячна вам за незабутні круті та веселі пари. Ви – приклад саморозвитку та любові до своєї справи. 

Дякую, Мацюк Олені Олександрівні за цікаві заняття, постійну підтримку та допомогу, особливо при технічному оформленні дипломних робіт. 

Дякую Левицькій Наталі Валентинівні за те, що ви прищепили любов до німецької мови, за ваш ентузіазм та любов до своєї справи.

Дякую Скибі Катерині Миколаївні, Давидюк Юлії Борисівні, Сєргєєвій Оксані Володимирівні, Крамару Володимиру Броніслаівовичу та Тарасовій Ользі Володимирівні за цікаві та корисні заняття, підтримку та допомогу. 

Також, дякую лаборантам нашої кафедри, Стьобал Антоніні Володимирівні та Паліковській Надії Анатоліївні за вашу працю та допомогу.

Тож, шановні викладачі, бажаю вам усім міцного здоров’я, миру, злагоди та добра, творчого розвитку, успішного викладання, ентузіазму, оптимізму та поваги від студентів та оточуючих. Бажаю якомога більше щастя та сонячних днів.

Усі ви надзвичайні люди! Дякую вам!”

Альона Кучер

“У школі я навчалась «нижче середнього», оскільки розуміла, що переважна більшість дисциплін є зовсім нецікавими для мене, як для творчої особистості та об’єктивно непотрібними, а вчителі, в свою чергу, не намагались мене зацікавити, а були сконцентровані лише на тих, кому «легко дається навчання». Тож вступивши до університету, я не мала особливих сподівань і очікувала завжди бути непомітною студенткою, прізвище якої традиційно займало б останнє місце у рейтингу, оскільки вчителі ніколи не вважали мене особливою чи обдарованою. На моє велике здивування, викладачі кафедри, побачили мій потенціал і навіть змогли його розкрити, не намагаючись загасити мою індивідуальність, як це, на жаль, заведено у більшості навчальних закладів пострадянського простору. Тож я хочу подякувати кафедрі та, особливо, керівнику і наставнику Ємцю Олександру Васильовичу, за знання, віру в мене та підтримку, навіть у цей важкий для усіх українців час.”

Марина Гаврилюк

“Хочу подякувати ще раз за все, в першу чергу за повагу і, без перебільшення,  гарне ставлення до нас (студентів). Як на мене   вимоги у ВНЗ високі, результат цього – високий рівень знань, тобто дійсно гарний результат навчання. Кожен з викладачів тебе зразу  підкорює  як віддана своїй справі людина, професіонал, у якого ти дійсно багато навчишся і який радий тобі  допомогти. 

Олександр Васильович, особисто Вам дяка і пошана. Ваші знання, допомога під час навчання, практик і написання дипломної роботи , а також розуміння предмета і студента це поза межами слів. 

Образ мого навчання і взаємодії з викладачами: тобі ставлять високу планку, ти розумієш що тобі буде тяжко стрибнути над нею. Але розганяєшся. І відчуваєш, що в тебе вірять. Вірять, що ти зможеш.  Тебе вже підготували. Зробити те, що ніколи не робив до цього.  Через розуміння цього ти сам починаєш  вірити в це. І ….летиш над планкою. 

 Дякую за все.”

Володимир Кондратюк

“Навчання в університеті добігло кінця. Я буду сумувати за навчанням, за нашою кафедрою, аудиторіями, заняттями та викладачами. Університетське життя стало найкращим періодом в моєму житті. Я хочу подякувати усім викладачам нашої кафедри.  Вони вкладали свої сили та любов в наші заняття та в нас. Кожен викладач назавжди залишиться в моєму серці. Особливе дякую хочу сказати Ємцю Олександру Васильовичу. Якби не його підтримка, я би не змогла дійти до фінішу. Він мене мотивував в потрібний час та приводив до тями в цей нелегкий час. Я була дуже рада працювати з ним усі ці роки. Як і з усіма викладачами нашої кафедри.

My studies at the university have come to the end. I will miss my studies, our department, classrooms, classes, and lecturers. University life was the best period of my life. I want to thank all the teachers of our department. They put their strength and love into our classes and into us. Every lecturer will always remain in my heart. I would like to say a special thank you to Olexander Vasyliovych Yemets. If it wasn’t for his support, I wouldn’t have been able to reach the finish line of the studying. He motivated me at the right moment and brought me to my senses during this difficult time. I’ve been very excited to work with him all these years. As well as all teachers of our department.”

Яна Гаврилюк