Не парами єдиними: зустріч за кавою з викладачами-випускниками кафедри

Не парами єдиними: зустріч за кавою з

викладачами-випускниками кафедри

Дистанційне навчання та негода за вікном дружнім зустрічам не завада! Саме це довели студенти й студентки кафедри 1 грудня 2021 року, коли на запрошення ст. викладача Дениса Дмитрошкіна завітали на чашечку кави та приємну розмову з викладачами, які є випускниками кафедри германської філології та перекладознавства.

Катерина Скиба, випускниця 2006 року, а нині проректор з науково-педагогічної роботи Хмельницького національного університету, професор кафедри германської філології та перекладознавства, пригадала свої студентські роки, розповіла про кумедні ситуації на заняттях й звички тогочасного студентства. Катерина Миколаївна відкрито й з гумором відповідала на численні питання студентів, зокрема, коли її запитали про мотивацію та стимул у педагогічній діяльності, вона зізналася, що відчуває справжній «педагогічний кайф», неймовірне задоволення, коли бачить результати своєї праці у досягненнях студентів.

Денис Дмитрошкін, випускник 2006 року, старший викладач кафедри германської філології та перекладознавства, відверто поділився курйозами, що траплялися з ним під час навчання в університеті, дав реальні корисні поради, що потрібно, а чого не варто робити, опановуючи таку непросту, але захоплюючу професію.

Ольга Тарасова, випускниця 2010 року, доцент кафедри германської філології та перекладознавства, поділилася, чому саме обрала фах перекладача та чому вирішила поєднати перекладацьку діяльність з педагогічною. Відповідаючи на запитання, чого варто уникати студентам, щоб будувати якісні партнерські стосунки з викладачами, заначила: «Байдужості!» Студенти завжди мають бути активними й допитливими!

Зустріч вийшла дійсно щирою та невимушеною. Основна ідея цього заходу – якісно проводити час разом зі студентами. Нині ми здебільшого говоримо про саморозвиток, самонавчання, цілі, завдання людини в житті. Вважаємо, що викладачам потрібно навчитися бути для студентів: допомагати й чути їх, гуртувати, навіть, з допомогою Zoom!